top of page

Lo Bruins stuurde onderstaande reactie waarin hij terugkijkt op zijn laatste periode bij de partij

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2023


Allereerst gefeliciteerd met het boek en de website. Met veel plezier heb ik de geschiedenis van GB gelezen, mijn complimenten aan Frans Witteman en co.


Omdat GB Woubrugge geloofde in het zelfstandig kunnen blijven ten tijde van de eerste herindeling, was een samengaan met Gemeente Belangen Rijnsaterwoude geen optie en moest GB Rijnsaterwoude wel samen gaan met Leimuiden 2000 en dat werd toen P90.

Misschien is het goed te weten dat de vraagtekens die Leimuiden t.a.v. de financiële situatie van Woubrugge had, ook een agendapunt in het college van Rijnsaterwoude was, met het verzoek het te steunen. Hoewel de voorzitter voor was, was mijn voorstel het voor kennisgeving aan te nemen, aangezien wij niet in staat waren e.e.a. te verifiëren. En ook om de sfeer tussen de gemeenten die samen verder moesten gaan, niet al op voorhand te vertroebelen. Het voorstel werd aangenomen.


Alras werd duidelijk dat onze politieke denkbeelden (ik was lid van GB Rijnsaterwoude) niet veel verschilden en bekeerden wij ons tot GB. De jaren waarin ik mij met veel plezier voor GB en de gemeente heb kunnen inzetten koester ik, bovenal omdat ik hierdoor kennis heb mogen maken met een aantal lieve fijne mensen.

Gezien echter mijn ervaringen met Alkemade (I.G.O.R., zelfs de burgemeester wilde er niet wonen) was een samengaan met Mooi Alkemade, de reden mij uit de politiek terug te trekken. Wat zeer deed was het tegenstemmen van de fractie tijdens de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen; het voorstel om de omgeving van het Spant op te knappen was het enige nog overgebleven punt van ons verkiezingsprogramma (zelfs de rotonden waren gerealiseerd). Tijdens de eerste vergadering van de nieuwe raad werd het voorstel alsnog onveranderd, unaniem aangenomen.


Heel veel succes in de raad, maar gezien goede naam die Gemeente Belang(en) in een aantal dorpen had/heeft, acht ik een wederopstanding van GB niet uitgesloten.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Erkertjes voor Woudsoord

met Rietje Meijer Rietje Meijer was jarenlang de correspondente voor Woubrugge, Hoogmade en Oud Ade voor het inmiddels niet meer bestaande Witte Weekblad. Dat blad werd door een groot deel van de bevo

bottom of page